On-line azonosító:

Válaszolj a következő kérdésre egy számmal egy 1-től 10-ig terjedő skálán, ahol az 1 a legalacsonyabb ("egyáltalán nem", ) és a 10 a legmagasabb ("teljes mértékben") érték!

Mennyire érzem saját önértékelésemet / önbecslésemet függetlennek attól, hogy mennyire vagyok sikeres és elismert a jelenlegi munkakörömben?

Gyűjts össze az alábbi táblázat első oszlopában három olyan dolgot (feladatot, helyzetet, történést, stb.), amelyek kapcsán a legerősebben érzékelsz félelmet magadban! Mi lesz, ha nem sikerül, ha elkések, ha nem fogadják el, stb.? Ezt követően a második oszlopban nézz félelmeid mőgé, és fogalmazd meg, milyen konkrét veszteség lehetőségét hordozza az adott dolog!

Amitől tartok, félek, ami leláncol A legtöbb, amit elveszthetek, ha bekövetkezik
1
2
3

Ha befejezted a táblázat kitöltését, nézd meg a lap alján található gondolatébresztőnket, és jegyezd fel ide a válaszodat!

Az olvasmány témája és saját felismeréseid alapján válassz egy konkrét, világosan megfogalmazható elemet a munkáddal kapcsolatban, amire odafigyelnél a következő egy-két hétben. Hogyan döntöttél?

Gondolatébresztő a táblázathoz: Nézz rá a lehetséges veszteségek oszlopára! Képzeld el egy pillanatra, hogy egy jótündértől garanciát kapsz arra, hogy ezek soha nem fognak bekövetkezni, mert Te sokkal többet és jobbat érdemelsz! Mi változna meg ekkor a napi munkavégzésedben és életedben?

Gondolatébresztő a táblázathoz