On-line azonosító:

Válaszolj a következő kérdésre egy számmal egy 1-től 10-ig terjedő skálán, ahol az 1 a legalacsonyabb ("egyáltalán nem", ) és a 10 a legmagasabb ("teljes mértékben") érték!

Mennyire tekintek jelenlegi munkámra hivatásként, amit összességében lelkesedéssel végezhetek?

Gondold végig az alábbi táblázat segítségével először magadra, aztán csapatod meghatározó tagjaira, hogy melyek azok a tevékenységek, feladatok, helyzetek, kihívások, amelyek lelkesíteni tudnak, illetve amelyek elviszik az energiákat! Ezt követően becsüld meg, hogy a teljes munkaidő mekkora részét teszik ki a lelkesítő, illetve az energiarabló elemek!

Ami lelkesítő Arány (%) Ami energiarabló Arány (%)
Számomra
Meghatározó embereim számára

Ha befejezted a táblázat kitöltését, nézd meg a lap alján található gondolatébresztőnket, és jegyezd fel ide a válaszodat!

Az olvasmány témája és saját felismeréseid alapján válassz egy konkrét, világosan megfogalmazható elemet a munkáddal kapcsolatban, amire odafigyelnél a következő egy-két hétben. Hogyan döntöttél?

Gondolatébresztő a táblázathoz: Gondold végig mind a saját, mind a csapatod esetében, hogy mit és hogyan tehetnél / tehetnétek másként annak érdekében, hogy a lelkesítő helyzetek aránya növekedjen, az energiarablóké pedig csökkenjen a mindennapok során!

Gondolatébresztő a táblázathoz