On-line azonosító:

Válaszolj a következő kérdésre egy számmal egy 1-től 10-ig terjedő skálán, ahol az 1 a legalacsonyabb ("egyáltalán nem", ) és a 10 a legmagasabb ("teljes mértékben") érték!

Mennyire jellemző rám a munkahelyemen, hogy befeszülök, és ilyen-olyan egó harcba keveredem másokkal?

Válassz egy olyan munkatársat, akivel gyakran kerülsz konfliktusba és gondold át az alábbi táblázat segítségével a következőket! Engem mi zavar vele kapcsolatban? Őt mi zavarhatja velem kapcsolatban? Számomra mi lehet érték a kapcsolatunkban? Számára mi lehet az érték a kapcsolatunkban?


Ami zavaró a kapcsolatunkban Ami érték lehet a kapcsolatunkban
Nekem
Neki

Ha befejezted a táblázat kitöltését, nézd meg a lap alján található gondolatébresztőnket, és jegyezd fel ide a válaszodat!

Az olvasmány témája és saját felismeréseid alapján válassz egy konkrét, világosan megfogalmazható elemet a munkáddal kapcsolatban, amire odafigyelnél a következő egy-két hétben. Hogyan döntöttél?

Gondolatébresztő a táblázathoz: A táblázat első oszlopa alapján milyen tulajdonságotokban ütköztök leginkább? Mitől gondolod úgy, hogy a te minőséged jobb az övénél? Vajon általában mik lehetnek azok a helyzetek, jelzések a környezetedben, amelyek arra utalnak, hogy fölébe akarsz kerülni másoknak?

Gondolatébresztő a táblázathoz