On-line azonosító:

Válaszolj a következő kérdésre egy számmal egy 1-től 10-ig terjedő skálán, ahol az 1 a legalacsonyabb ("egyáltalán nem", ) és a 10 a legmagasabb ("teljes mértékben") érték!

Mennyire vagyok képes valódi felhatalmazást adni saját beosztottaimnak?

Gondold át az alábbi táblázat segítségével, hogy mennyire vagy képes jelen gyakorlatodban felhatalmazásra és bevonásra! Először vizsgáld meg a közvetlen beosztottaid kapcsán, hogy kiket tudsz és szoktál felhatalmazni területed érdekeinek képviseletére, illetve kiket vonsz be könnyedén a közös gondolkodásba! Ezután nézz körül a peer-ek között ugyanezen szempontok alapján!


Felhatalmazás, hogy képviselje területem érdekeit Bevonás, hogy hozzájáruljon a közös gondolkozáshoz
Közvetlen beosztottaim
Velem egyenrangú vezetők

Ha befejezted a táblázat kitöltését, nézd meg a lap alján található gondolatébresztőnket, és jegyezd fel ide a válaszodat!

Az olvasmány témája és saját felismeréseid alapján válassz egy konkrét, világosan megfogalmazható elemet a munkáddal kapcsolatban, amire odafigyelnél a következő egy-két hétben. Hogyan döntöttél?

Gondolatébresztő a táblázathoz: Nézz rá az eredményekre, és gondolkodj el a következő kérdéseken! Kik a felhatalmazó és bevonó működésed fő élvezői? Mi alapján választódtak ki? Kik hiányoznak látványosan a lista két oldaláról? Kik azok, akikre többet fogsz számítani a következő időszakban?

Gondolatébresztő a táblázathoz