On-line azonosító:

Válaszolj a következő kérdésre egy számmal egy 1-től 10-ig terjedő skálán, ahol az 1 a legalacsonyabb ("egyáltalán nem", ) és a 10 a legmagasabb ("teljes mértékben") érték!

Tíz adódó lehetőségből hányszor állok élére a szervezeten belüli együttműködések elindításának?

Vizsgáld meg önkritikusan az alábbi táblázat segítségével, milyen tartalékai lehetnek számodra a szervezeten belüli együttműködésnek! Az első oszlopban gyűjts össze három olyan feladatodat, amelynél érdemes lenne másoktól támogatást kérni, még ha ez nehéz is. A második oszlopban keress olyan feladatokat, amelyek nem a közvetlen felelősséged, mégis érdemes lenne támogatnod!

Melyek azok a feladatok, amelyekben
inkább másokra kellene számítanom?
Melyek azok a feladatok, amelyekben
több szerepet kellene vállalnom?
1
2
3

Ha befejezted a táblázat kitöltését, nézd meg a lap alján található gondolatébresztőnket, és jegyezd fel ide a válaszodat!

Az olvasmány témája és saját felismeréseid alapján válassz egy konkrét, világosan megfogalmazható elemet a munkáddal kapcsolatban, amire odafigyelnél a következő egy-két hétben. Hogyan döntöttél?

Gondolatébresztő a táblázathoz: A kitöltés alapján mit látsz, mi volt eddig a legfőbb akadálya benned annak, hogy másoktól támogatást hívj be, vagy másoknak támogatást ajánl fel? Ezek alapján milyen attitűdödön lenne érdemes változtatnod annak érdekében, hogy könnyebb legyen együttműködést kezdeményezni feléd?

Gondolatébresztő a táblázathoz